MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)

Składniki:  3 litry...
fot. Archiwum Nowin

Wielkanoc na stołach. Obowiązkowo babki, żur z kiełbasą i jajka. Sprawdzone przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich

Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)Składniki: 3 litry serwatki, 40 dag boczku wędzonego gotowanego, 60 dag szynki gotowanej, 50 dag kiełbasy wiejskiej, 7 jaj, słoiczek surowego tartego chrzanu (0,33). Wykonanie: Serwatkę zagotować, dodać chrzan ze słoiczka. Wędliny pokroić w średnią kostkę. Boczek gotować przez ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodać do niego szynkę i kiełbasę i dalej gotować na wolnym ogniu. Odlać 1 litry wywaru, wbić i rozkłócić jajka, a następnie wlać do zupy i zagotować. US

Zobacz również

Pięć osób, w tym dwoje dzieci rannych w wypadku. Przyleciał śmigłowiec LPR [ZDJĘCIA]

Pięć osób, w tym dwoje dzieci rannych w wypadku. Przyleciał śmigłowiec LPR [ZDJĘCIA]

Festiwal Kolorów znów zagościł w Grodzisku Wielkopolskim

Festiwal Kolorów znów zagościł w Grodzisku Wielkopolskim

Polecamy

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona