Ewa Szymko, znana z prowadzenia warsztatów kulinarnych w Etnocentrum, pokaże jak robi się pierogi staropolską metodą „z wałka”. Natomiast podczas warsztatów rękodzielniczych Kasi Bartuś, każdy będzie mógł spróbować swoich sił w robieniu kwiatów z bibuły oraz lalki motanki z resztek materiałów.
- Wydarzenie będzie okazją do degustacji przygotowanych pierogów, nauki rękodzielnictwa oraz do zapoznania się z ofertą Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej – zachęca Paulina Pabis-Boczar, animator kultury regionalnej z tej placówki.
Wydarzenie będzie się odbywało w godz. 10.30 – 12.00
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?