Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit...
fot. Arkadiusz Wojtasiewicz

Koronawirus na Podkarpaciu. Rząd znosi kolejne ograniczenia. Jakie zmiany od 18 maja [LISTA]

Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.: - limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2); - dezynfekcja stolika po każdym kliencie; - zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika; - zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach; - noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego. Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

Zobacz również

Tłumy na Nocy Muzeów w Łańcucie

NOWE
Tłumy na Nocy Muzeów w Łańcucie

Leszek Świętochowski nowym prezesem stadniny koni w Janowie Podlaskim

Leszek Świętochowski nowym prezesem stadniny koni w Janowie Podlaskim

Polecamy

Sprawdź najciekawsze atrakcje Warszawy. Co robić w stolicy podczas majówki?

Sprawdź najciekawsze atrakcje Warszawy. Co robić w stolicy podczas majówki?

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Jak ustrzec się kary za grillowanie? Zobacz, co mówią przepisy prawa

Jak ustrzec się kary za grillowanie? Zobacz, co mówią przepisy prawa